Tiskovna konferencija

Bernardić: “Hrvatska treba premijera koji se ne skriva 15 dana, vladajući više nemaju parlamentarnu većinu”

P. N.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Neka se Plenković izjasni što će poduzeti tako da ga čuju radnici koji za cijeli svoj radni vijek ne zarade koliko Ramljak zaradi u mjesec dana, koji strahuju hoće li dobiti plaću jer jedino što još nismo vidjeli je plan restrukturiranja, niti način postizanja nagodbe jer nemamo ni stalno Vjerovničko vijeće, nego privremeno, kazao je Bernardić



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je konferenciju za medije o aktualnoj političkoj situaciji.


U Agrokoru se događa legalna pljačka u režiji vladajućih, kazao je Bernardić na početku komentirajući angažman savjetnika iz bivše Ramljakove tvrtke – pa Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Merkelica i Putin zajedno, opetovao je šef SDP-a, a prenosi televizija N1.


Možda me Plenković nije čuo kad sam prije tri mjeseca govorio o 141 savjetniku i izvlačenju pola milijarde kuna. Neka se Plenković izjasni što će poduzeti tako da ga čuju radnici koji za cijeli svoj radni vijek ne zarade koliko Ramljak zaradi u mjesec dana, koji strahuju hoće li dobiti plaću jer jedino što još nismo vidjeli je plan restrukturiranja, niti način postizanja nagodbe jer nemamo ni stalno Vjerovničko vijeće, nego privremeno, kazao je Bernardić.




Za nas je vrijeme da Plenković pokaže odgovornost ili treba otići, nama treba premijer koji donosi odluke i ne skriva se 15 dana, poručio je i dodao da Martina Dalić više nema biti ministrica i to je očito i to mora biti prvi potez, a Ramljak je samo produljena ruka Dalić u čijoj je režiji sve skuhano i njega drži još samo sporni ugovor o roll upu, prenosi televizija N1.


‘Vladajući više nemaju parlamentarnu većinu’, kazao je Bernardić govoreći o neizboru predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa kada, podsjetimo, ni Nataša Novaković ni Dalija Orešković nisu dobile dovoljno glasova za tu poziciju.


Ustvrdio je pritom da je HDZ htio na čelo Povjerenstva instalirati prijateljicu savjetnika premijera za medije. Oni su željeli instalirati nju da bi mogli upravljati političkim procesima, ne žele neovisno pravosuđe, niti Povjerenstvo, zaključio je Bernardić, a Ivo Jelušić je poručio da je na premijeru da kaže je li ga Dalić obmanula ili je sve znao.


Potvrdio je i da je prvo ročište protiv njega u slučaju zbog kojega ga je tužio Ramljak u četvrtak, a komentirati neće ništa prije ročišta.