Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Šef HSS-a

Beljak zbog Madjera dao iskaz USKOK-u i najavio novu prijavu: 'Svakog sata dobivam nova saznanja'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 11:20 2019-01-07T11:20:00+01:00

Znam ono što mi je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore-  kazao je Beljak za 

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak jotros je došao u USKOK kako bi iznio svoja saznanja vezano uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića. Nova prijava odnosit će se, kako je Beljak najavio, na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića.

- Znam ono što mi je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore-  kazao je Beljak za N1.

- Ima tu još puno stvari oko Stjepana Kožića. Svakodnevno mi se javljaju ljudi. Kad su vidjeli da sam cijelu stvar prijavio USKOK-u, eto iz sata u sat imam nova saznanja i uskoro ću ponovno posjetiti tu državnu instituciju i reći im neke novosti koje sam saznao u međuvremenu, a vezane su uz Stjepana Kožića. Prvo ću reći USKOK-u", zaključio je Beljak u nedjelju.

Reagirao je na to zagrebački župan Stjepan Kožić.

- Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu. S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima. Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“, priopćio je Kožić u nedjelju.

USKOK je, inače, danas potvrdio i kako provodi izvide u vezi tvrdnji da je SDP-ovom Zvani Brumniću nuđeno 3 milijuna kuna da prijeđe u Klub Milana Bandića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.