Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
23. veljače 2020.
Ministarstvo državne imovine

Banožić: Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2020. u 13:27 2020-02-13T13:27:17+01:00

"Upravo sam čuo da postoji dokument kojim je podnesen  zahtjev, kod mene još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ona ima pravo na ured, vozača i dva službenika", rekao je Banožić 

ZAGREB Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je u četvrtak da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH.

"Upravo sam čuo da postoji dokument kojim je podnesen  zahtjev, kod mene još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ona ima pravo na ured, vozača i dva službenika", rekao je Banožić novinarima pred Banskim dvorima.

Najavio je da će njegovo ministarstvo nastojati ispuniti zakonsku obvezu, a tek će vidjeti kakav prostor će dodijeliti Grabar-Kitarović.

Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Naglasio je kako prostori koje bi koristila bivša predsjednica trebaju biti adekvatni i reprezentativni.

Bivša predsjednica, uz Ured, imat će pravo na naknadu u prvih šest mjeseci u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.