Čistka

Bandićeva osveta do zadnjeg uhljeba: Bruni Esih smijenio i članove obitelji

Portal Novilist.hr

Photo Patrik Macek/PIXSELL

Photo Patrik Macek/PIXSELL

Odlazak iz koalicije osjetili su i članovi obitelji Neovisnih za Hrvatsku



ZAGREB Nakon što je Milan Bandić raskinuo koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, oni su, kao i njihovi stranački kolege, ali i članovi obitelji ostali bez imenovanja u gradu Zagrebu.


Zlatko Hasanbegović maknut je iz vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih prestala je biti članicom vijeća Lisinskog, dok je trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer smijenjena s pozicije članice upravnih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt.


Pozicije su izgubili i članica predsjedništva Neovisnih Dijana Machala, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, i Krunoslav Ivanišin koji je bio na listi Neovisnih za Hrvatsku, te koji je donedavno bio i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti.




Odlazak iz koalicije osjetili su i članovi obitelji Neovisnih za Hrvatsku.


Naime, iz upravnog vijeća Arheološkog muzeja smijenjena je rođakinja Brune Esih Matea Brstilo Rešetar, a iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta je Zrinka Jonjić, koja je rodbinski povezana s članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem, piše Večernji list.