Zagrebački gradonačelnik

Bandić u novom primitivnom ispadu novinarki N1 rekao: ‘Da vi znate kako vi mene rajcate’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook

Foto Screenshot Facebook



ZAGREB Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je imao novi primitivni ispad. Novinarki N1 televizije Matei Dominiković na njena pitanja o GUP-u i memorandumu koji je potpisao s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, najprije je odgovorio da ga ‘pila’, a onda i da ga ‘rajca.


– Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno, rekao joj je Bandić.


Telegram piše da je ‘rajcanje’ inače jedan od omiljenih zagrebačkih termina koje je implementirao u svoj vokabular. Hrvatski jezični portal regionalizam rajcati objašnjava kao nadraživati (se), podražavati (se), izazivati koga, obično u seksualnom smislu.


Nakon smjene svoje zamjenice Sandre Švaljek, novinare koje su zanimali razlozi smjene ispitivao je: ‘Kaj vas ta tema toliko rajca?’.




Telegram podsjeća i na ranije primitivne ispade zagrebačkog gradonačelnika. Nedavno je tako rekao kako ‘on svima daje pa bi zato bio najbolje žensko’. Drugom prilikom je novinarkama koje su mu postavljale pitanja rekao da ‘grakću kao vrane’, a jednoj novinarki je rekao da mu je ‘k’o zločesta učiteljica i da bude fina dama’.


Današnji Bandićev seksistički ispad moguće je pogledati na šestoj minuti videa: