Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. studenoga 2019.
Bizarnosti u politici

Bandić pred Putina išao sa slomljenom nogom: Nije htio da mu stave gips, jer kako bi polomljen u Kremlj

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor: ,
Objavljeno: 6. studeni 2018. u 13:26 2018-11-06T13:26:16+01:00

Na upit hoće li i dalje surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem odgovorio je da je Hasanbegović divan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike, "nešto malo veća od Darinka Kosora", te da surađuju. "Surađivat ćemo i s crnim vragom za bolji život građana", poručio je gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik MIlan Bandić pred ruskog je predsjednika Vladimira Putina izišao sa - slomljenom nogom. Bandiću su navodno napukle dvije kosti u nozi, kad je nezgodno stao pri obilasku jednog gradilišta. Liječnici su mu preporučili gips, ali on je odbio staviti gips na nogu, da ne bi pred Putina morao izići s imobiliziranim udom. Podsjetimo, zagrebački je gradonačelnik u nedjelju u Kremlju od Putina primio ruski orden prijateljstva.

Na konferenciji za novinare Bandić je danas potvrdio da je "na Dan mrtvih izvrnuo zglob i dobio zatvoreni trostruki prijelom skočnog zgloba".

Konferenciju za novinare Bandić je održao kako bi javnosti poručioi da ne traži ništa od Vlade, odnosno da ga ne zabrinjava većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Najavio je, također, da će o svim aktualnim temama i o posjetu Moskvi, gdje je od ruskog predsjednika dobio odličja - Red prijateljstva, te primanju predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme govoriti sutra u Gradskoj upravi.

"Meni tantijemi ne trebaju nikakvi, ne trebaju mi nikakvi mandati, ja imam dosta mandata... i ništa ne tražim od Vlade Republike Hrvatske, ni s kim nisam razgovarao niti išta tražio, ja nisam žicar", rekao je Bandić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio olimpijske i državne prvakinje u vatrogastvu iz DVD-a Kašine koje su pristupile Stranci rada i solidarnosti.

Rekao je kako ima samo jedan cilj - poboljšati život običnog čovjeka i da nema nikakvih drugih pretenzija.

Na pitanje ima li većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bandić je odgovorio da se o tome ne brine i da će većine - ako je ne bude u ponedjeljak - biti u srijedu ili petak, ili će biti neka nova većina.

"Skupština mene nije izabrala, sunčeko moje drago, mene su izabrali građani, a za većinu pitajte predsjednika i potpredsjednicu Skupštine", dodao je Bandić odgovarajući novinarki.

Na upit hoće li i dalje surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem odgovorio je da je Hasanbegović divan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike, "nešto malo veća od Darinka Kosora", te da surađuju. "Surađivat ćemo i s crnim vragom za bolji život građana", poručio je gradonačelnik.

O tome hoće li biti novih izbora za Skupštinu rekao je kako to ne ovisi o njemu, nego o Skupštini.

"Ja sam umjereni optimist, kod mene je uvijek čaša na pola puna. Klub Stranke rada i solidarnosti ima 16 zastupnika u Skupštini. Znači - sigurno imam 16, a tko će još tvoriti većinu, vidjet ćemo u ponedjeljak, utorak ili srijedu", rekao je.

Bandić je na konferenciji za novinare citirao i kardinala Alojzija Stepinca da "ima istina od kojih ne možete odstupati, ima granica na kojima se morate zaustaviti i ima položaja s kojih ne smijete uzmicati". Pohvalio se i svojim političkim znanjem i iskustvom u rangu Tonyja Blaira i Billa Clintona, tvrdeći da može držati predavanja na Oxfordu, Cambridgeu i Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.