Incident u Zagrebu

Bandić košnjom obilježio uređenje Trga žrtava fašizma, prosvjednici se potukli s njegovom pratnjom

Hina

U jednom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna između prosvjednika i okupljenih iz pratnje gradonačelnika, koji su na prosvjednike reagirali uzvicima »Bravo Milanu Bandiću« i pljeskom



ZAGREB Gradonačelnik Milan Bandić u petak je košnjom trave na sjeveroistočnom travnjaku Meštovićeva paviljona obilježio završetak radova na preuređenju Trga žrtava fašizma uz prosvjed građana koji su zahtijevali njegovu ostavku.


Gradonačelnik je na Trgu žrtava došao odjeven u odoru Zrinjevca te je odmah krenuo kositi travu što je praćeno burnom reakcijom okupljenih 30-ak prosvjednika, koji su uz transparent »Vratite magnoliju!« zvižducima i sirenama pratili njegov dolazak i glasno zahtjevali njegovu ostavku.


U jednom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna između prosvjednika i okupljenih iz pratnje gradonačelnika, koji su na prosvjednike reagirali uzvicima »Bravo Milanu Bandiću« i pljeskom.




Gradonačelnik Bandić je iznenada napustio Trg vidno uzrujan, odbivši davati izjave brojnim novinarima, te je uz pratnju sjeo u službeni automobil i odvezao se.


Milan Bandić, Trg žrtava fašizma, Snimio Darko JELINEK


Milan Bandić, Trg žrtava fašizma, Snimio Darko JELINEK