Izglasavanje zagrebačkog proračuna

Bandić iz bolnice stigao u Skupštinu: Ja da sutra umrem, dovoljno sam napravio…

P. N.

snimio Tomislav Miletić / PIXELL

snimio Tomislav Miletić / PIXELL

"Liječnici su mi rekli da mogu otići na par sati. Nije to riskiranje vlastitog života. Ako ne bude dovoljno ruku za izglasavanje proračuna, bit će izbori, izbori su legitimni... Ja da sutra umrem, napravio sam dovoljno, da svi naprave koliko ja, Hrvatska bi bolje izgledala."



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz bolničke je postelje stigao na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine, gdje će se danas odlučivati o njegovom proračunu Grada Zagreba. Bandić je zanemario savjete liječnika, a novinarima je rekao:


“Liječnici su mi rekli da mogu otići na par sati. Nije to riskiranje vlastitog života. Ako ne bude dovoljno ruku za izglasavanje proračuna, bit će izbori, izbori su legitimni… Ja da sutra umrem, napravio sam dovoljno, da svi naprave koliko ja, Hrvatska bi bolje izgledala.”


Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević jučer je izjavila kako bi neodgovorno bilo tvrditi da će zagrebački proračun dobiti blagoslov gradskih zastupnika i zastupnica.




– Mi smo napravili sve, otvoreni smo za suradnju. Nadam se da će gradski zastupnici znati procijeniti što je najbolji interes građana Zagreba, rekla je Pavičić Vukičević.


Skupštinska većina koja bi Bandiću pomogla da “izgura” gradski proračun dovedena je u pitanje raskidom suradnje između Bandićeve stranke i stranke Neovisni za Hrvatsku, koju najčešće u javnosti predstavljaju Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.


Bandić je, podsjetimo, razriješio Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer njihovih dužnosti u gradskim kulturnim institucijama, gdje su sjedili zahvaljujući političkoj suradnji s gradonačelnikovom strankom.


– Gradonačelnik je ranije rekao da me je na mjesto u Upravnom vijeću Muzeja Grada Zagreba imenovao zbog stručnih preferencija kao povjesničara, a ne iz političkih razloga. Eto, očito je gradonačelnik sad odlučio da više nemam stručne preferencije, rekao je Hasanbegović.


Očekuje se da će Bandićev prijedlog proračuna u Skupštini podržati HDZ, čije je amandfmane na proračun Bandić prihvatio.


– Nema ni jednog razloga da HDZ ne podrži prijedlog proračuna, rekao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine iz redova HDZ-a.