Zagrebački gradonačelnik

Bandić: Naplata odvoza otpada u Zagrebu nije nezakonita jer da jest – ja bih već odgovorao

Hina

»Koliko god vi upirali u kola u predizborno vrijeme da rušite koncept najboljeg ekološki osvještenog grada u Hrvatskoj, s najbolje izrađenom deponijom, najboljim pročistačem otpadnih voda i čekajući ovih dana ure da se donese plan za gospodarenje otpadom – a sinoć čitam da je još devet dana da se donese plan za gospodarenje otpadom Hrvatske – čim to dobijemo, idemo u realizaciju našega projekta«, izjavio je Bandić



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je opovrgnuo tvrdnje da je naplata odvoza otpada u Zagrebu nezakonita, jer da je nezakonita, kaže, on bi već odgovarao.


»To ste vi sebi utupili u glavu da je nezakonita, jer da je nezakonita ja bih već odgovorao. Prema tome, nemojte tako govoriti. Nije nezakonita«, ustvrdio je gradonačelnik Bandić.


Novinari su Bandića pitali i kako će riješiti problem naplate odvoza otpada u Zagrebu jer ima i drugu presudu koja kaže da Čistoća nezakonito naplaćuje odvoz otpada Zagrepčanima.




»Koliko god vi upirali u kola u predizborno vrijeme da rušite koncept najboljeg ekološki osvještenog grada u Hrvatskoj, s najbolje izrađenom deponijom, najboljim pročistačem otpadnih voda i čekajući ovih dana ure da se donese plan za gospodarenje otpadom – a sinoć čitam da je još devet dana da se donese plan za gospodarenje otpadom Hrvatske – čim to dobijemo, idemo u realizaciju našega projekta«, izjavio je Bandić.


Rekao je da je Zagreb po tome prvi u Hrvatskoj. »Prvi smo sanirali (odlagalište otpada) Jakuševec, prvi napravili pročistač po najmodernijoj tehnologiji i ne vidim razloga da zajedno korespondirajući s ekološkom osvještenošću naših sugrađana osiguramo dovoljno ekološke infrastrukture da korespondiramo s potrebama građana grada Zagreba«, kazao je Bandić. Dodao je da će voziti otpad onoliko koliko bude potrebito.


Napomenuo je i da stanovnici Zagreba plaćaju već sada 30 posto manje odvoz otpada, dodavši da će plaćat sve manje koliko budu više reciklirali. »I ne vidim razloga za bilo kakav problem koji nećemo moći riješiti«, poručio je Bandić te ustvrdio da naplata odvoza otpada u Zagrebu nije nezakonita.