PORUKA IZ VRHA HDZ-a

Bačić: Nema dokumenata koji bi kompromitirali Kolindu Grabar-Kitarović, a Milanović ne može biti dobar predsjednik

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

'Milanović je stara mušterija HDZ-a.' 'Mi u stranci nemamo dokumente koji kompromitiraju predsjednicu države.' 



ZAGREB – Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je danas da će predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović vrlo brzo objaviti svoju predsjedničku kandidaturu te je poručio kako nema nikakvih dokumenata ili materijala koji bi ju kompromitirali.


“Ona će vrlo brzo objaviti kandidaturu, pričekajmo još malo”, rekao je Bačić novinarima nakon Svečane akademije u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).


Negirao je i da postoje kompromitirajući dokumenti ili materijali koji bi je kompromitirali. Jedan od ‘najstarijih’ HDZ-ovaca Vladimir Šeks jučer je, naime, kazao kako se “motaju neke priče da bi joj se moglo prišiti nešto što bi ju moglo kompromitirati”.




“Nikakvih dokumenata ili materijala koji kompromitirali Grabar-Kitarović nema. Ja ih ne znam i mi ih u stranci ne znamo. Onaj koji je to rekao neka objasni kakvi su to materijali. Ona sigurno nema nikakvih dokumenata koji bi na bilo koji način kompromitirali njezin ulaz u predizbornu kampanju i pobjedu na predsjedničkim izborima”, istaknuo je Bačić. Smatra da je iza aktualne predsjednice odličan mandat te nikakva izjava “u predvečerje kampanje” ne može omesti njezinu pobjedu na izborima.


O Milanoviću: Ne može neuspješni premijer biti uspješan predsjednik


Bačić je, upitan može li je ugroziti kandidat SDP-a Zoran Milanović, rekao da je Milanović “stara mušterija HDZ-a”. Naglasio je i kako je u posljednjih šest ciklusa izbora HDZ pobijedio Zorana Milanović, a s Grabar-Kitarović će ga, uvjeren je Bačić, pobijediti i sedmi put.


“Ne može neuspješni premijer biti uspješan predsjednik. Da je bio uspješan premijer ne bi od HDZ-a izgubio na izborima 2015. godine te na izvanrednim izborima 2016.”, kazao je. Drži i kako u predsjedničku utrku Milanović ulazi s teškim bremenom izbornih poraza od HDZ-a te će, uvjeren je, tako i nastaviti.


Bačić je novinarima potvrdio da postoji stalna komunikacija između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i glavnog tajnika Gordana Jandrokovića s predsjednicom Grabar-Kitarović te se, tvrdi, na tim razgovorima razgovara i o njezinoj kandidaturi.