Dnevnik Nove TV

Bačić: Među onima koji vrijeđaju ima i poznatih HDZ-ovaca

Hina

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

"Ima imena koja su poznata široj hrvatskoj javnosti. Za mene je to, kad sam vidio, bilo iznenađenje. Sada slijedi postupak pri Časnom sudu HDZ-a koji će jasno odgovoriti na takva podmetanja koja su štetila HDZ-u. Nećemo dozvoliti da takvi napisi i takve objave štete našoj kandidatkinji", izjavio je Bačić za Dnevnik Nove TV



ZAGREB Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić osudio je u ponedjeljak “govor mržnje i verbalno nasilje” u komunikaciji dijela članova HDZ-a na zatvorenim grupama društvenih mreža, ističući kako će takvi biti sankcionirani, pa i oni koji su poznati široj hrvatskoj javnosti.


 “Ima imena koja su poznata široj hrvatskoj javnosti. Za mene je to, kad sam vidio, bilo iznenađenje. Sada slijedi postupak pri Časnom sudu HDZ-a koji će jasno odgovoriti na takva podmetanja koja su štetila HDZ-u. Nećemo dozvoliti da takvi napisi i takve objave štete našoj kandidatkinji”, izjavio je Bačić za Dnevnik Nove TV.


 Pozdravio je odluku Predsjedništva HDZ-a da se takvo ponašanje osudi te najave sankcije.




 “Dobra je i uvijek dobrodošla odluka Predsjedništva HDZ-a da govor mržnje i verbalno nasilje ne mogu biti u najjačoj političkoj stranci u Hrvatskoj, u obitelji HDZ-a. Takvo verbalno nasilje ne može stanovati ni u hrvatskom društvu, stoga je dobro da takve članove koji prijete, koji vrijeđaju sankcioniramo i udaljimo iz HDZ-a. I stoga će ta odluka itekako dobro doći upravo u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović za njezin drugi mandat”, poručio je Bačić


 Upitan znače li te sankcije isključenje iz stranke, odgovorio je kako je Predsjedništvo o tome raspravljalo i u petak, a danas i osnažilo svoju odluku kojom je zadužilo predsjednike županijskih i gradskih organizacija da članove “koji pišu takve grozne objave u svojim grupama” sankcioniraju sukladno stranačkom Statutu i Etičkom kodeksu.


 Ne misli da bi neki od tih članova svojim otvorenim navijanjem za Miroslava Škoru mogli ugroziti HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.


 “HDZ je prejak. Možda postoje takvi određeni simpatizeri, pa možda i neki i član HDZ-a, no takav način postupanja neće proći u HDZ-u i oni koji drže da su neki drugi kandidati bolji, otvorena su im širom vrata. Mjesto im nije u HDZ-u, stranka u potpunosti stoji iza naše kandidatkinje”, zaključio je Bačić.