Primitivizam naš svagdašnji

BRANITELJIMA SE UKAZALA PETOKRAKA: U begonijama prepoznali petokraku pa zgazili cvjetnjak kamionom

P. N.

foto: infovodice.com

foto: infovodice.com

Direktor tvrtke Leć, koja je u Vodicama zadužena za održavanje zelenih površina, nije znao što ga je snašlo kad je od svoje zabrinute gradonačelnice dobio pitanje o kakvoj petokraki u centru "mista" se radi.



Ratni veterani u Vodicama izrazili su svoje ogorčenje uređenjem jednog cvjetnjaka u svom mjestu, jer ih je oblik cvijeta formiranog od sadnica begonije podsjetio na zvijezdu petokraku. Inače, riječ je o cvijetu koji se nalazi u logotipu Turističke zajednice iz Vodica. Nije ostalo samo na ogorčenju; jedan od nezadovoljnika svojim kamionom pregazio je cijelu zelenu površinu.


Direktor tvrtke Leć, koja je u Vodicama zadužena za održavanje zelenih površina, nije znao što ga je snašlo kad je od svoje zabrinute gradonačelnice dobio pitanje o kakvoj petokraki u centru “mista” se radi.– Zasađene su bijele begonije na rubovima, a u sredini je formiran cvijet od begonija. Radi se o logu TZ Vodice, koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Radi se o narančastim begonijama, samo nažalost nisu se uspjele otvoriti, rekao je novinarima lokalnog portala infovodice.com Stanko Birin, direktor spomenute komunalne tvrtke.

Nezadovoljnici su to vidjeli drugačije: Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bi da se ovo sanira, vrati na stanje onakvu kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati – rekao nam je Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata.


Nakon što su veterani uredovali kamionom, komunalna tvrtka ponovo će se baciti na posao. Tri puta će promisliti prije nego od sadnica oblikuju cvijet iz logotipa turističke zajednice, koji podsjeća na petokraku.




Usput rečeno, u Drugom svjetskom ratu, pod petokrakom koja se priviđa današnjim ratnim veteranima, poginulo je 196 ljudi iz Vodica i okolice. Iz mjesta koje je 1941. godine brojalo 3.300 stanovnika, 1.428 ih je sudjelovalo u narodnooslobodilačkoj borbi, a na kapama su nosili – begonije.