Zoran Erceg

BIVŠI BRANITELJ UPOZORAVA “U bolničku sobu mi bez pitanja i dozvole ulaze molitvene zajednice”

Hina

Zoran Erceg, Foto: D. JELINEK

Zoran Erceg, Foto: D. JELINEK

Zoran Erceg pita se kako je moguće da nepozvane osobe nakon što su prošle posjete ulaze bolesnicima u sobu »kao Jehovini svjedoci«. Tvrdi da se odnos bolnice prema molitvenoj zajednici vidi i po tome što su u to vrijeme vrata odjela zaključana i pod šifrom za sve posjete i bolesnike



Bivši splitski branitelj Zoran Erceg u utorak je na svom facebooku objavio da su mu tijekom njegova liječenja u KBC-u Split u bolesničku sobu, izvan vremena za posjete, ušle pripadnice molitvene zajednice koje su molile za njega, no o tom događaju ravnatelj bolnice Ivo Jurić nema nikakva saznanja.


Erceg u svom statusu na facebook stranici »Dosta je, ja se vas ne bojim« piše da su mu molitelji u sobu broj 7 na trećem katu bolnice na Križinama ušli u ponedjeljak navečer, na stoliću pored bolesničkog kreveta ostavili značke i privjeske Sv. Ante nakon čega je krenula molitva preporuke za njegovo što skorije ozdravljenje.


Pita se kako je moguće da nepozvane osobe nakon što su prošle posjete ulaze bolesnicima u sobu »kao Jehovini svjedoci«. Tvrdi da se odnos bolnice prema molitvenoj zajednici vidi i po tome što su u to vrijeme vrata odjela zaključana i pod šifrom za sve posjete i bolesnike.




»Nitko ne može proći kroz tako dobro zaključana vrata osim, eto pripadnica molitvene zajednice koje su se kretale kao da su u svom crkvenom moliteljskom prostoru«, napisao je Erceg.


Ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić Hini je rekao da o tom događaju nema nikakva saznanja. »Ne znam ništa o tome. Nitko nas nije tražio niti takav slučaj prijavio, tako da ne znam. Dapače, to ne može ići u bolnicu i ja o tome zbilja nemam saznanja«, rekao je Jurić.


Na novinarski upit je li točno da su molitelji obilazili bolesničke sobe po nalogu bolničkog kapelana, Jurić je rekao kako je jednog od dvojice bolničkih kapelana pitao je li to istina, no da mu je on odgovorio kako o tome ništa ne zna.