Lokalni izbori

BITKA ZA ZAGREB Bandić vodi, Mrak Taritaš mu za vratom, Esih ispred Prgometa

P. N.

Milan Bandić

Milan Bandić

Bandić i najviše mandata u skupštini, ukupno 16



Rezultati izbora za gradonačelnika, izlazne ankete:


Milan Bandić 30,8 posto.


Anka Mrak Taritaš,  26,78 posto.




Sandra Švaljek,  17,67 posto.


Bruna Esih, 10,26 posto.


Drago Prgomet,  5,75 posto.


Tomislav Tomašević,  4,01 postoZa skupštinu (izlazne ankete):

Bandić Milan365 Stranka rada i solidarnosti osvojio je 25,94 posto i osvaja 16 mandata. 


SDP je osvojio 22,03 posto i osvaja 13 mandata. 


Nezavisna lista Sandre Švaljek osvojila je 12,87 posto i osvaja 8 mandata. 


HDZ je osvojio 10,52 posto i osvaja 6 mandata.


Platforma Zagreb je naš osvojila je 7,95 posto i osvaja 4 mandata, a Bruna Esih osvojila je 7,20 posto i osvaja 4 mandata.


REAKCIJE


– Veliki pljesak kada je objavljeno da B. Esih ima dublo više od D. Prgometa, Hasanbegović komentirao rezultate za skupštinu: “To je super”


– Kod S. Švaljek očigledno razočaranje, makar D. Kosor kaže kako su zadovoljni izlaznim anketama”Ponudili smo Zagrepčanima kandidata koji može pobijediti M. Bandića, a to što oni to ne žele, njihova je volja”, kazao je Kosor


– Marija Krnić, Zagreb je NAŠ: veliki uspjeh ako se potvrde izlazne ankete i 4 mandata u Skupštini


– Bojan Glavašević (SDP): Zadovoljni smo Zagrebom. Ovaj poraz Plenkovića pokazuje da su parlamentarni izbori sve izvjesniji


– Drago Prgomet (HDZ): Loš rezultat u Zagrebu je moja odgovornost! Nije samo Zlatko Hasanbegović podržavao Brunu esih već i neki drugi ljudi iz vrha stranke. Razgovarat ćemo o svemu na Predsjedništvu.


– Milijan Brkić (HDZ): Činjenica je da ako se izlazne ankete pokažu točne, u Zagrebu smo podbacili


– Bruna Esih: Zadovoljni smo, ovo je rezultat u skladu s našim očekivanjima, samo smo mjesec dana na zagrebačkoj političkoj sceni, a već smo pokazali snagu. Ovo je početak jedne nove političke priče.


-Zlatko Hasanbegović: Spektakularan rezultat. U Zagrebu su izbori imali nacionalni značaj, nije se odlučivalo samo o komunalnim problemima. Ovo što su birači sada imali priliku birati u Zagrebu, moći će na sljedećim izborima birati od Vukovara do Dubrovnika i od Istre do Međimurja.


– Tomislav Tomašević (Zagreb je naš): Ako ostane rezultat kako predviđaju ankete, imat ćemo čak pet mandata u skupštini grada Zagreba, što je izvrstan rezultat i pravo čudo za potpuno novu političku opciju, koja ga je postigla u manje od tri mjeseca. Dakle, vjerojatno ulazimo u skupštinu. Najavili smo da ćemo svim političkim opcijama puhati za vrat, i tako će i biti– Darinko Kosor (HSLS-Švaljek): Bandića može pobijediti samo nezavisni kandidat, učinili smo sve, ali moramo poštivati volju građana