Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 6
Sutra: 15° 15° 6
18. listopada 2019.
Škverovi na koljenima

BEZ IZLAZA Uljaniku u zadnjih mjesec dana otkazano već pet brodova. Sad su to učinili i Kanađani

BEZ IZLAZA Uljaniku u zadnjih mjesec dana otkazano već pet brodova. Sad su to učinili i Kanađani
BEZ IZLAZA Uljaniku u zadnjih mjesec dana otkazano već pet brodova. Sad su to učinili i Kanađani
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2018. u 12:29 2018-10-01T12:29:18+02:00

Uljanik je trebao graditi brod za prijevoz rasutog tereta s uređajem za samoiskrcavanje za velika jezera, a posao je raskinut zbog nemogućnosti brodograditelja da ispuni ugovorne obveze

Kanadski Algoma Central Corporation jednostrano je u petak 28. rujna, raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz rasutog tereta koji je trebao graditi Uljanik, izvijestili su u ponedjeljak iz pulskoga brodogradilišta.

Uljanik je trebao graditi brod za prijevoz rasutog tereta s uređajem za samoiskrcavanje za velika jezera, a posao je raskinut zbog nemogućnosti brodograditelja da ispuni ugovorne obveze.

Ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, a na gradnji broda sve aktivnosti ranije su obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja broda nije ni započela, kaže se u priopćenju.

Uz najnoviji otkaz ugovora o gradnji, Uljanikovi kupci početkom rujna otkazali su ugovore za ukupno četiri novogradnje.

Tako je Auto Marine Transport s Kajmanskog otočja 1. rujna raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona. Isti je kupac raskinuo i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki. Aktivnosti na gradnji tog broda ranije su obustavljene na zahtjev kupca.

Isto tako, 1. rujna kompanija Siem Shipping Inc. raskinula je ugovore o gradnji broda za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene također na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.