Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ministar uprave

BANSKI DVORI UZVRAĆAJU Kuščević: 'Predsjednica nije u pravu kad tvrdi da nema reformi. Ima ih'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2018. u 10:03 2018-06-07T10:03:42+02:00

Upitan kako to da predsjednica ne prepoznaje reforme Kuščević je odgovorio kako »predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje«

Ministar uprave i novi politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema pravo kada kritizira Vladu da reformi gotovo i nema, ustvrdivši:

»Predsjednica nema pravo kada tvrdi da reformi nema, reformi ima, ova Vlada provodi reforme, te reforme su dobro prepoznate i rezultati su dobro vidljivi«, rekao je Kuščević novinarima prije početka Vladine sjednice.

Upitan kako to da predsjednica ne prepoznaje reforme Kuščević je odgovorio kako »predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje«.

Kuščević je dodao da na Vladi imaju četiri izborna zakona - izbor za predsjednika/predsjednicu, izbor za Hrvatski sabor, lokalne izbore i EU izbore. »Razmišljamo o tome kako bi se sve to pojednostavilo, kako bi se napravilo transparentnijim, da možda sve te zakone ujedinimo u jedinstveni izborni zakon«, kazao je ministar uprave.

»Tu se radi samo o tehnikalijama, ne radi se o nikakvim bitnim promjenama tipa prekrajanje izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnih glasova i slično«, kaže Kuščević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.