Riječki zastupnik priklonio se Josipoviću

Automatski isključen iz SDP-a: Luka Denona na listi sa Slavkom Linićem; Denona: Ovo vam sigurno i nije veliko iznenađenje

Tihana Tomičić

Prva slika: Luka Denona i Slavko Linić (Snimio R. BRMALJ); druga slika: Ana Vičević, Slavko Linić i Snježana Herak danas u Tinjanu (Foto Istarski.hr)

Prva slika: Luka Denona i Slavko Linić (Snimio R. BRMALJ); druga slika: Ana Vičević, Slavko Linić i Snježana Herak danas u Tinjanu (Foto Istarski.hr)

Kao što se i očekivalo, zastupnik SDP-a iz Rijeke Luka Denona, prešao je na koalicijsku listu Ive Josipovića Uspješna Hrvatska, zajedno sa Slavkom Linićem. I Denona će, kao i Linić, na listi biti kao nezavisni kandidat, ali time je automatski prestao biti članom SDP-a jer Statut stranke propisuje da se kandidaturom na drugoj listi odmah prestaje biti članom.

RIJEKA  Kao što se i očekivalo, zastupnik SDP-a iz Rijeke Luka Denona, prešao je na koalicijsku listu Ive Josipovića Uspješna Hrvatska, zajedno sa Slavkom Linićem. I Denona će, kao i Linić, na listi biti kao nezavisni kandidat, ali time je automatski prestao biti članom SDP-a jer Statut stranke propisuje da se kandidaturom na drugoj listi odmah prestaje biti članom.

– Ovime se Denona ispisao iz SDP-a, objasnili su nam na Ibleru.


Na listi u 8. jedinici na prvom mjestu će biti Slavko Linić, potom slijedi također bivši SDP-ovac iz Istre Dino Kozlevac koji je niz godina vodio SDP ondje, Luka Denona bit će treći, a na listi će biti i niz članova Čačićevih Reformista. Među bivšim SDP-ovcima iz Rijeke tu su još i Ana Vičević i Damir Car, te iz Istre Denis Martinčić i drugi. 


– Svatko se u životu ponekad nađe pred osobnim izborom, pa tako i ja. Moj izbor uvijek je bio SDP, no moj drugi izbor uvijek je bio Slavko Linić. U ovom trenutku odlučio sam da budem zajedno sa Slavkom, i to kao nezavisni, rekao nam je Denona.  Ovo vam sigurno i nije veliko iznenađenje s obzirom na odnos centrale SDP-a prema županijskoj i gradskoj organizaciji, dodao je. 




Luka Denona bio je svojedobno predsjednik primorsko-goranskog SDP-a, a danas se zajedno s ostalim kolegama s nove liste na kojoj sudjeluje predstavio u Tinjanu, u Istri. 


Boravak u Tinjanu Linić i Denona iskoristili su i za razgovor i dogovor sa istarskim članovima svoje liste.