Slučaj Agrokor

Ante Todorić odbacio optužbe, ne zna se hoće li ostati u Hrvatskoj

Hina

Ante Todorić, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Ante Todorić, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica



Ante Todorić medijima je u petak izjavio da je u državnom odvjetništvu odbacio optužbe da je kriv za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave u slučaju Agrokor, a nije odgovorio na pitanje gdje mu je otac.


»Kao što sam obećao, došao sam u Hrvatsku. Porekao sam sve što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se«, rekao je sin Ivice Todorića ispred ulaza u Kulmerove dvore gdje je stigao nakon što je prijepodne u državnom odvjetništvu iznio obranu na sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenicima u slučaju Agrokor svom ocu omogućio pribavljanje više od milijardu kuna nepripadne dobiti.


Njegov odvjetnik Fran Olujić novinarima je potvrdio da se Antu Todorića tereti za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave. »Ne znam ostaje li u Hrvatskoj, došao je vidjeti obitelj, a nakon toga se vjerojatno vraća u London. Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić’, dodao je Olujić.




Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.


Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić, a za razliku od njegova brata čiji su odvjetnici i ranije otkrili da je bio u Londonu Ivanova adresa nije poznata. Njegova odvjetnica Jasna Novak u petak nije bila dostupna za izjavu.


Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.


Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.sq