Zaštita urednika

Ante Nazor zaštitio stav TV kalendara o ubojstvu Aleksandre Zec

Dražen Ciglenečki

Ante Nazor zaštitio urednika TV kalendara i stav o ubojstvu Aleksandre Zec / qarhiva NL

Ante Nazor zaštitio urednika TV kalendara i stav o ubojstvu Aleksandre Zec / qarhiva NL

U Hrvatskoj zaista ne znamo niti jednu drugu stradalu obitelj, osim te nesretne djevojčice, majke, ubijenog oca – osvrnuo se Nazor na prilog iz Tv kalendara koji je izazvao brojne javne osude. 



Svi zastupnički klubovi jučer su u raspravi podržali godišnje izvješće Ante Nazora, ravnatelja Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, što nije čest slučaj u Saboru. Ali, to ipak nije glavna vijest s ove rasprave. Naime, Nazor je samoinicijativno uzeo u zaštitu Vladimira Brnardića, opomenutog urednika HTV-ove emisije Tv kalendar i praktično se složio s njim da je slučaj ubojstva Aleksandre Zec i njezinih roditelja »medijski predimenzioniran«. HDZ-ov zastupnik Božo Ljubić žalio se da se malo zna o ratnim zločinima koji su nad Hrvatima počinjeni u BiH, a Nazor mu je odgovorio u svojoj završnoj riječi.


– Mi u medijima nemamo objektivnu sliku onoga što se na prostorima Hrvatske i BiH događalo tijekom devedesetih godina. Meni je žao što ću ovo reći, gledao sam saborsku sjednicu 8. prosinca, govorilo se o stradanju nesretne djevojčice Aleksandre Zec i, moram upozoriti, napadnut je urednik Tv kalendara, a vjerujem da mnogi koji ga napadaju nisu ni pročitali cjelovit tekst. Napadaju ga zbog jedne rečenice koja je možda nespretno rečena, da je to medijski predimenzionirano. Ali, nađite mi neku drugu riječ koja će objasniti činjenično stanje. U Hrvatskoj zaista ne znamo niti jednu drugu stradalu obitelj, osim te nesretne djevojčice, majke, ubijenog oca – osvrnuo se Nazor na prilog iz Tv kalendara koji je izazvao brojne javne osude.