Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
'Ujedinjenje liberala'

Anka Mrak-Taritaš: HNS je smiješan, oni su prevaranti

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2019. u 14:26 2019-05-29T14:26:38+02:00

Kad ste mi rekli za to, mislila sam da se šalite, ali očito se ne šalite, očito je zbilja u pitanju, rekla je

ZAGREB Predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš odbacila je u srijedu mogućnost koalicije ili bilo kakve suradnje s HNS-om, ocijenivši da je poziv te stranke na ujedinjenje liberalnih opcija u najmanju ruku smiješan jer su odabravši koaliciju s HDZ-om prevarili i Zorana Milanovića i birače.

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar ustvrdio je u srijedu da su europarlamentarni izbori pokazali koliko je liberalna ideja u Hrvatskoj razjedinjena, pa bi bilo nužno da se stranke liberalne opcije ujedine i zajedno izađu na neke od nadolazećih izbora.

»Kad ste mi rekli za to, mislila sam da se šalite, ali očito se ne šalite, očito je zbilja u pitanju. HNS je najmanje pozvan da poziva bilo koga na bilo kakvo ujedinjenje. Još je vrlo neobično da HNS kaže da će podržati Zorana Milanovića«, kazala je Mrak Taritaš novinarima u Hrvatskom saboru.

»Pa HNS je prevario Zorana Milanovića, a netko tko prevari jedanput napravit će to i drugi i treći put. HNS je taj koji je bio na listi zajedno s Milanovićem, dogovorio izlazak na parlamentarne izbore, prevario Milanovića i otišao dalje s Andrejem Plenkovićem. Kad napravite jedanput, napravit ćete to svaki put«, ustvrdila je Mrak -Taritaš.

Svatko tko ide s HNS-om treba biti vrlo oprezan

Stoga je u potpunosti odbacila bilo kakvu mogućnost da Glas ide u koaliciju ili bilo kakvu suradnju s HNS-om.

»HNS je svoj put rekao kako će ići, oni su ti koji obmanjuju svoje birače jer jednom mogu na jedan način, drugi put na drugi. Svatko tko ide s HNS-om treba biti vrlo oprezan i vidjeti koja će biti budućnost HNS-a, a ovdje je očito neka panika u pitanju«, smatra čelnica Glasa.

Istaknula je da je Glas nastao jer su rekli da neće ići u koaliciju s HDZ-om i da ne žele varati svoje birače, a nisu, naglašava, htjeli prevariti niti Zorana Milanovića. Ako Zoran Milanović kaže da će biti kandidat i zatraži podršku svih od centra prema lijevom, Mrak Taritaš kaže da su spremni sjesti za stol i o tome razgovarati.

U HNS-u panika jer traže potencijal vezano za parlamentarne izbore

Ocijenila je da u HNS-u vlada panika jer traže potencijal vezano za parlamentarne izbore, a nitko neće s njima.

»Ako nitko neće s vama onda se morate nuditi. Budućnost HNS-a je nešto o čemu HNS treba voditi računa. HNS očito luta u magli i traži svoj put, ovo je jedan poziv koji je u najmanju ruku smiješan«, zaključila je.

Smatra da se ne nude svojim aktualnim koalicijskim partnerima HDZ-u jer ih niti oni neće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.