Pandemija na pragu

Andrej Plenković o opasnosti od pandemije: Hrvatska je spremna poduzeti sve mjere. Svi akteri u punoj pripravnosti

Hina

REUTERS/Christian Hartmann

REUTERS/Christian Hartmann

Sutra ujutro će u Vladi biti sastanak Nacionalnog stožera Civilne zaštite kojeg je Vlada osnovala prošlog tjedna, tako da svi akteri budu u punoj pripravnosti, zaključio je Plenković.



ZAGREB – Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da je Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa, u što uključuje i koordinaciju aktivnosti s talijanskom vladom.


“Obavio sam večeras konzultacije sa svim kolegama na sastanku stožera na kojem su bili predstavnici ministarstava zdravstva, unutarnjih poslova i obrane, Državnog inspektorata i Civilne zaštite. Sve što trebamo poduzimati je u punoj pripravnosti svih službi, u komunikaciji smo s talijanskom vladom, od koje nastojimo dobiti sve relevantne informacije s obzirom na dinamiku zbivanja u nekoliko sjevernotalijanskih regija”, izjavio je premijer i predsjednik HDZ-a na obilježavanju 30. obljetnice HDZ-a Novi Zagreb.


Tvrdi i kako je Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti, a najavio je i svakodnevne susrete Kriznog stožera o prevenciji širenja koronavirusa kao i to da će ministar zdravstva Vili Beroš sutra poslijepodne otputovati u Rim na sastanak ministara zdravstva Italije i susjednih zemalja, kako bi koordinirali aktivnosti.




Također, sutra ujutro će u Vladi biti sastanak Nacionalnog stožera Civilne zaštite kojeg je Vlada osnovala prošlog tjedna, tako da svi akteri budu u punoj pripravnosti, zaključio je Plenković.