Komunikacijska stručnjakinja

Aleksandra Kolarić izašla iz SDP-a: ”U SDP-u je, što bismo mi rekli, game over”

P. N.

"Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke stranke. Rekla sam da im prepuštam i preplaćenu članarinu. Za razliku od ovih faca koje prelaze Bandiću, ja sam imala preplaćenu članarinu."



Komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić danas je izašla iz SDP-a, javlja N1.


Mislite da je SDP dobro usporediti sa sutrašnjim Danom mrtvih?


“Da, u SDP-u je, što bismo mi rekli, game over.”




Nisam vas mogao najaviti kao članicu SDP-a, već kao komunikacijsku stručnjakinju. Rekli ste mi prije emisije, recite sada i gledateljima.


“Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke stranke. Rekla sam da im prepuštam i preplaćenu članarinu. Za razliku od ovih faca koje prelaze Bandiću, ja sam imala preplaćenu članarinu.”


Jeste se čuli s nekime iz stranke?


“Ne s oligarhijom i vodstvom. Čula sam se s dosta ljudi jer sam pred tjedan, dva kad sam ovo odlučila htjela reći ljudima do kojih cijenim, do kojih mi je stalo.”


To je sad to?


“Što se mene tiče da, za SDP ne znam jer su poznati po tome da su šlampavi kada su evidencije u pitanju.”


Nakon svega izlazak, zašto baš sad? Ima li veze s posljednjim Glavnim odborom na kojem je propao još jedan pokušaj rušenja Davora Bernardića?


“Ja sam odluku donijela prije GO-a, onda su me zvali ljudi, koji su znali za moju odluku, pričekaj još malo, naći ćemo način da smijenimo predsjednika. Rekla sam dobro, dan, dva ne čine razliku. Nisam bila sigurana u ishod, pokazalo se kao paceraj.


Procijenjujem da je SDP ovakav kakav je sada potpuno suvišna organizacija za Hrvatsku. SDP niti želi niti može činiti da bude alat za mijenjanje društva. I bivše i sadašnje vodstvo snose odgovornost za to. Nisam mogla sama sebi naći niti jedan razlog zašto bih ostala u toj organizaciji.”


Hoćete li se politički “deaktivirati”?


“Ja ću se značajno pasivizirati i smrznuti političku aktivnost.”


Možemo li Vam vjerovati da ćete odustati od politike?


“Na političkoj sceni trenutno ne vidim niti jednu stranku koja može ovo društvo povesti u nužne promjene. Do daljnjega ću se posvetiti svojem poslu i svojoj obitelji.”