Ministar rada

Aladrović: ‘HDZ-ova Vlada nastavlja rad do kraja mandata’

Hina

Foto Patrik Macek PIXSELL

Foto Patrik Macek PIXSELL



Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu da poraz HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima sigurno nije pozitivan za stranku, ali HDZ-ova Vlada nastavlja rad do kraja mandata.


Aladrović se nije htio upustiti u nagađanje tko je kriv za poraz Kolinde Grabar-Kitarović i ima li tu krivnje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ili predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića.


»Ne bih razgovarao u javnosti o tome tko je kriv, to ćemo rješavati unutar HDZ-a. Imali smo jučer Predsjedništvo stranke, imat ćemo i dalje sastanke i na njima ćemo razgovarati o razlozima zašto rezultat nije onakav kakav je bio očekivan, ali u javnosti ne planiramo razgovarati o tome«, rekao je Aladrović uoči sjednice užeg kabineta Vlade.




Upitan za buduću suradnju s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem oko mirovinske reforme, ustvrdio je kako su to pitanja koja su jako bitna za hrvatsko društvo.


»Očekujem da ćemo o tome razgovarati tako da tražimo najbolje rješenje, odnosno da rješenje bude konsenzualno. Mirovinska pitanja tiču se milijun i 200.000 građana i tu moramo biti vrlo dogovorni, kako Vlada tako i predsjednik«, rekao je Aladrović koji smatra da nema prepreka suradnji premijera Andreja Plenkovića i novog predsjednika Milanovića.