Kadroviranje

Afera “brat & šogor”: HNS prozvao “Titanik vladu” zbog anemičnih reakcija na nepotizam

Hina

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

"S obzirom da su i brat i šogor ministra Marića promaknuti u gotovo isto vrijeme, nameće se pitanje je li onda Goran Marić glavna osoba za kadroviranje u Titanik Vladi? Ili je Marić samo zaključio da ako Božo Petrov može zaposliti kuma, može i on brata i šogora?", pita HNS



Hrvatska narodna stranka (HNS) zabrinjavajućim je u petak ocijenila “anemične reakcije” čelnika dviju vladajućih stranaka, HDZ-ovog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i MOST-ovog predsjednika Sabora Bože Petrova oko zapošljavanja brata i promaknuća šogora ministra državne imovine Gorana Marića.


“Iako već danima izlaze detalji afere sa zapošljavanjem brata i šogora ministra Gorana Marića u Hrvatskim željeznicama, od čelnika dviju vladajućih stranaka, HDZ-ovog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i MOST-ovog predsjednika Sabora Bože Petrova, ni u jednom trenutku nismo čuli jasnu reakciju kojom bi se ogradili od nepotizma u vlastitim redovima”, stoji u priopćenju HNS-a.


Ono što slušamo, dodaju, su pokušaji relativizacija afere i normalizacije nenormalnog u hrvatskom društvu.




“Umjesto da se bavi problemom koji je poljuljao ionako već tanko povjerenje građana u institucije, Petrov čita lekcije novinarima, a doda li se tome i krajnje anemična Plenkovićeva reakcija imamo još jedan dokaz da Titanik vlada besciljno luta i bavi se nebitnim stvarima”, ističu.


“S obzirom da su i brat i šogor ministra Marića promaknuti u gotovo isto vrijeme, nameće se pitanje je li onda Goran Marić glavna osoba za kadroviranje u Titanik Vladi? Ili je Marić samo zaključio da ako Božo Petrov može zaposliti kuma, može i on brata i šogora?”, pita HNS.


Ocijenivši ponudu za posao u Zagrebačkom holdingu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Marićevom bratu Svetimiru kao ruganje građanima, iz te stranke napominju da se gradonačelnik ponaša kao da je Holding njegova privatna tvrtka, a ne tvrtka koja posluje novcem Zagrepčana. “Bandić ovime samo potvrđuje da su Zagrebu itekako potrebne promjene”, ističe HNS.


Izražavaju vjerovanje da će mjerodavni reagirati na ove slučajeve i vratiti dostojanstvo hrvatskim institucijama.


“Zaustavimo normalizaciju stvari koje jednostavno nisu normalne”, poručuju u priopćenju.