Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci

AFERA ULJANIK Nakon ispitivanja 12 uhićenika, za devetoricu zatražen pritvor, trojica izlaze na slobodu

Slavica Kleva

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Troje će se u daljem tijeku istrage braniti sa slobode, a ovih devetero odlazi k sucu istrage s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke,  a za petoricu je predložen i stavak Kaznenog zakona da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela



Kako je zamjenica glavne županijske državne odvjetnice Tea Radovani kazala nakon sto su svi uhićenici ispitani, odlučeno je da će sutra na Županijski sud biti privedeno devet od 12 uhićenih zbog sumnje u gospodarske malverzacije i subvencijsku prijevaru. 


Troje će se u daljem tijeku istrage braniti sa slobode, a ovih devetero odlazi k sucu istrage s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke,  a za petoricu je predložen i stavak Kaznenog zakona da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci zaprimilo je kaznenu prijavu PNUSKOK-a protiv dvanaestorice hrvatskih državljana (1954., 1946., 1960., 1957., 1968., 1971., 1971., 1953., 1966., 1955., 1947. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela protiv gospodarstva – zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona te jednog kaznenog djela subvencijske prijevare iz članka 258. stavak 3. Kaznenog zakona. (27. 3. 2019.), priopćio je DORH.




“Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017. godine na štetu jednog trgovačkog društva iz Rijeke i jednog iz Pule te državnog proračuna.


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je svih dvanaest uhićenika nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv devetorice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a) od kojih protiv petorice i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a)”, navodi se u priopćenju DORH-a.