Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Novo okupljanje

video '6. 11. za 6,11 posto': Učitelji pjevaju navijačke pjesme, imaju jasnu poruku za Plenkovića

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2019. u 11:06 2019-11-06T11:06:00+01:00

Učitelji i nastavnici na Markovom trgu podsjećali su na organiziranu navijačku skupinu, a i pjesme koje su pjevali posudili su iz navijačkog repertoara

ZAGREB Zaposleni u osnovnim i srednjim školama prosvjedovali su danas na Trgu svetog Marka. Veliki broj prosvjednika stigao je u navijačkim obilježjimam a šef Nezavisnog sindikata Branimir MIhalinec rekao da je riječ o znaku poštovanja.

- Danas je ovdje najjača reprezentacija Hrvatske ikada, poručio je Mihalinec.

Učitelji i nastavnici na Markovom trgu podsjećali su na organiziranu navijačku skupinu, a i pjesme koje su pjevali posudili su iz navijačkog repertoara. Doduše, počeli su s Gibonijevom pjesmom "Ovo mi je škola", ali potom su nastavili u nogometnom štihu: "Najlakše je kad pitaju me / koliko i kako ja nju volim...."

- Danas smo se okupili ovdje da kažemo ovima koliko nas ima, rekao je sindikalni Mihalinec, poručivši okupljenima da bez njih "naša domovina nema nikakve šanse".

z0611k10
Prosvjed učitelja na Markovom trgu / Foto Davor Kovačević

Premijeru Andreju Plenkoviću Mihalinec je poručio da ne dovode u pitanje budućnost.

- Premijeru, nemojte dozvoliti mogućnost da Hrvatske ne bude. Sedamnaest dana ignorirali su vas, sedamnaest dana su šutjeli, tek osamnaesti dan počeli su pregovori, kao da nas nije niti bilo.

Prave se da ne znaju naše zahtjeve, čude se zašto smo u štrajku, je l' vi znate razlog? Da ponovimo, neka čuje, želimo ispraviti nepravdu prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju, gdje plaće zaostaju u plaćama u javnim službama. To je učinila vlada Zorana Milanovića, a ova Vlada to želi zabetonirati, govorio je okupljenima Mihalinec.

Vladi je na koncu poslao jednostavnu poruku: "6,11, to je poruka Vladi".

Prosvjednike su šefovi sindikata pozuvali da ne odustaju.

- Mi to nećemo učiniti, ali očekujemo i od vas da ne odustanete. Predsjedniče Vlade, prihvatite li naše zahtjeve, vi ste pobijedili. Pobijedili ste, jer ste osigurali budućnost Hrvatskoj. A ako ne prihvatite naše zahtjeve, vi ste izgubili. Nemojte biti gubitnik, svijet voli pobjednike!", poručio je Mihalinec.

z0611k03

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.