Reddit

Karta Hrvatske objašnjena “emojijima”: Na mjestu Zagreba fontana i “novci” a u Rijeci oblaci

S.M.

Na R/Croatia trenutno je popularna mapa Hrvatske koju je autor sastavio od emojija.

Na Redditu je trenutno jedan od većih hitova karta Hrvatske izrađena pomoću emojija. Autor karte je na originalan način pokazao kako vidi Hrvatsku te se popularnim znakovima koje često koristimo za iskazivanje osjećaja u tekstualnim porukama, osvrnuo na pojedine dijelove naše države.


Korisnik “Chempres_1” mapu je objavio u R/Croatia, a uskoro su se počeli nizati komentari korisnika koji su iskazali svoje zadovoljstvo kartom, davali prijedloge za njezino poboljšanje i slali upite oko pojašnjenja značenja pojedinih emojija.


“Emojiji više predstavljaju područje, onako kako ga ja vidim”, napisao je originalni autor objave u jednom od komentara.


Na karti vidimo da je primjerice Istra oslikana emojijima bora, grožda i suncobrana dok je dio karte koji predstavlja Rijeku i sjeverni Jadran označen oblakom i kišnim kapljicama.


Mnogima su u oko upale i “naranče” kojima je označeno područje oko Neretve, zatim fontana i “dolari” koji se nalaze na poziciji Zagreba te “kukuruzi”  po Slavoniji.


“Ovo je poprilično točno”, “”Preslatko je ovo” i “Zgodno”, samo su neki od komentara ispod objave. Mnogi su korisnici kasnije izrazili i želju da se ovakva karta napravi i za svaku pojedinu županiju te za čitavu Europu.


Hrvatska u emojijima ?????? [OC] from r/croatia