Ministar financija

ZDRAVKO MARIĆ Volio bih da sam krivo informiran o Uljaniku

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

 Nemam problem niti vama ni bilo kome drugome u nekom datom trenutku priznati da sam bio krivo informiran ili nešto krivo napravio. U ovom konkretnom slučaju volio bih da je tako, rekao je Zdravko Marić



ZAGREB Ministar financija Zdravko Marić osvrnuo se na intervju predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rosande, koji je može zaključiti da ministar financija Zdravko Marić nije informiran ili je krivo informiran o podacima o poslovanju pulskog brodogradiliša.


»Ja i danas čitam da se moje ime spominje u naslovima u smislu da sam loše ili krivo informiran. Nemam problem niti vama ni bilo kome drugome u nekom datom trenutku priznati da sam bio krivo informiran ili nešto krivo napravio. U ovom konkretnom slučaju volio bih da je tako«, izjavio je Marić, referirajući se na razgovor u Jutarnjem listu predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossande.


Naime, Rossanda je u izdanju tog lista od srijede kazao da on osobno nikad nije vidio dopis Ministarstva financija, no kako po svemu sudeći može zaključiti da ministar financija Zdravko Marić nije informiran ili je krivo informiran, jer su od početka realizacije programa restrukturiranja redovito izvještavali Ministarstvo gospodarstva o svim aktivnostima.




Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, upitan o internom dopisu koje je njegovo ministarstvo zaprimilo, novinarima je uoči užeg kabineta Vlade kazao da on i ministar Marić raspolažu informacijama koje dobivaju od Hrvatske brodogradnje te da nema razloga da tim izvješćima ne vjeruje. Rekao je da su ta izvješća u ovom trenutku podloga za sve ono što trenutno nije sadržano u planu restrukturiranja.


»Vidjeli ste da smo ovu nekretninsku spletku iz plana restrukturiranja maknuli i hrvatskoj Vladi je interes zadržati radna mjesta u strukturi brodogradnje, dakle ona radna mjesta koja su tehnički i tehnološki i na svaki drugi način potrebna ne samo hrvatskoj brodogradnji, već ukupnoj industriji«, ustvrdio je Horvat.


Upitan boji li da bi se situacija oko Uljanika mogla neplanirano zakomplicirati, Horvat je kazao da sve zadnje teme kojima se bavi su komplicirane, no kako su se uhvatili u koštac s rješavanjem i Agrokora i Uljanika i Petrokemije i kako je siguran da će do kraja godine imati rješenja za sva tri problema.