Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
22. studenoga 2019.
Rezultat ulaganja

Valamar Riviera ostvarila rast prihoda od 8% u devet mjeseci

Rapski Valamar Collection Imperial Hotel prvi put uvršten u elitno društvo najluksuznijih hotela
Rapski Valamar Collection Imperial Hotel prvi put uvršten u elitno društvo najluksuznijih hotela
Autor:
Objavljeno: 2. studeni 2019. u 21:25 2019-11-02T21:25:12+01:00

U kompaniji ističu kako je to prvenstveno rezultat ulaganja u proteklom periodu u turizam visoke kvalitete, konsolidacije poslovanja Hotela Makarska i hotela Valamar Obertauern te rasta poslovanja u periodu pred i posezone

RIJEKA  Valamar Riviera je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode od 2 milijarde i 68 milijuna kuna odnosno rast od 8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U kompaniji ističu kako je to prvenstveno rezultat ulaganja u proteklom periodu u turizam visoke kvalitete, konsolidacije poslovanja Hotela Makarska i hotela Valamar Obertauern te rasta poslovanja u periodu pred i posezone.

U najvećoj turističkoj tvrtki u Hrvatskoj navode, međutim, kako je nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom, u ovoj turističkoj godini došlo je do stagnacije rasta. Unatoč izazovima na tržištu, Valamar je tijekom prvih devet mjeseci ostvario 6,4 milijuna noćenja, što je porast od 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je prosječna cijena rasla za 5,3 posto.

Najveći rast prodaje ostvaren je u proizvodima visoke kvalitete, odnosno Valamar Collection hotelima i ljetovalištima te u Camping Adriatic premium kampovima u koje je Valamar investirao u proteklih pet godina. U Valamaru je u sezoni 2019. radilo oko 7 tisuća zaposlenika, a u skladu s rastom poslovanja povećale su se i plaće te unaprijedili uvjeti rada, što je, ističu u kompaniji, pretpostavka za daljnji održivi rast i povećanje kvalitete.

Na razini poslovne godine očekuju ostvariti između 2 milijarde i 175 milijuna i 2 milijarde i 200 milijuna kuna prihoda, odnosno od 9,2 do 10,5 posto rasta. Rast prihoda bit će popraćen i rastom konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) koja će na godišnjoj razini doseći između 750 i 760 milijuna kuna, što predstavlja rast od 8 do 9,4 posto u odnosu na prošlu godinu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.