Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2019.
Kriza u škveru

Uprava Uljanika predstavila plan restrukturiranja. Cijeli proces trebao bi početi u lipnju

Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2018. u 17:59 2018-04-11T17:59:10+02:00

Na današnjem sastanku Uprava Uljanika i savjetnik koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirali su osnovne dijelove programa restrukturiranja, a prema navodima, on će biti baziran na tri osnovna elementa: finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, kaže se u priopćenju

Uprava Uljanika i njezin savjetnik predstavili su u srijedu u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta program restrukturiranja Uljanik Brodogradililšta, koji se temelji na finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, priopćeno je iz Ministarstva.

Na današnjem sastanku Uprava Uljanika i savjetnik koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirali su osnovne dijelove programa restrukturiranja, a prema navodima, on će biti baziran na tri osnovna elementa: finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je dogovoreno da prvi nacrt programa restrukturiranja bude dostavljen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvu financija tijekom idućeg tjedna.

Usvajanje programa restrukturiranja u Vladi i Europskoj komisiji uvjet je za početak restrukturiranja u Uljanik Brodogradilištu.

Uprava Uljanika očekuje da će se to dogoditi do početka lipnja, kaže se u priopćenju.

Današnje predstavljanje programa restrukturiranja uslijedilo je nakon što je Kermas energija odabrana za strateškog partnera za ulazak u vlasničku strukturu Uljanika i provedbu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta.

Sukladno smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama te Vladinoj odluci o davanju državnog jamstava za kreditno zaduženje Uljanik Brodogradilišta radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije, treba što prije izraditi održiv program restrukturiranja.

Europska komisija zadala je 22. siječnja rok od šest mjeseci za izradu toga programa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka