Priopćenje

UPRAVA ULJANIK GRUPE ‘Razumijemo radnike, u suradnji s državnom se trudimo riješiti plaću’

Hina

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Foto Duško Marušić / PIXSELL

»Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije. Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«, poručili su iz Uljanika



Uprava Uljanika je u srijedu, povodom štrajka radnika u riječkom i pulskom brodogradilištu, poručila da razumije njihovo nezadovoljstvo, da je u kontinuiranom kontaktu sa svim tijelima države, a kako je »kroz rješavanje plaće za srpanj intencija riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«.


Radnici riječkoga Brodogradilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.


Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta »3.maj« u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.




»Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije. Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«, poručili su iz Uljanika.


Dodaju da je uprava u stalnoj komunikaciji sa štrajkaškim odborom te u svakom trenutku na raspolaganju za neposredni sastanak i izmjenu svih najnovijih informacija koje očekuje.