Slučaj Uljanik

ULJANIKOVCI NAPUSTILI SASTANAK S KONČAROM: Očekivali smo puno, nismo dobili ništa

Hina

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

"Očekivali smo puno od ovog sastanka, na kraju opet nismo dobili nikakve odgovore na naša pitanja. Strateški partner nam ne nudi ništa, osim savjete," kazao je Hini predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.



PULA – Članovi Štrajkaškog odbora napustili su u ponedjeljak navečer nakon trosatnog razgovora sastanak s Dankom Konačrom, na kojemu su bili i članovi Nadzornog odbora i Uprave Uljanika te direktori svih društava Uljanika, nezadovoljni što ni u razgovoru s njim nisu dobili nikakve konkretne informacije niti rješenja za teško stanje u pulskom brodogradilištu.


Članovi Nadzornog odbora Uljanika pozvali su prošlog tjedna Danka Končara i njegovu tvrtku Kermas energija, koju je Uprava Uljanika u ožujku ove godine izabrala za strateškog partnera, da se definitivno izjasne i djelima pokažu jesu li ozbiljni u namjeri da budu strateški partneri Uljanika ili da jasno kažu da ih ta uloga ne zanima.


“Očekivali smo puno od ovog sastanka, na kraju opet nismo dobili nikakve odgovore na naša pitanja. Strateški partner nam ne nudi ništa, osim savjete,” kazao je Hini predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.




Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko izrazio veliko nezadovoljstvo današnjim sastankom s Končarom.


“Mislili smo da ćemo radnicima moći u utorak ujutro poručiti dobre vijesti, no i dalje nema pomaka po tom pitanju. Nadali smo se kratkoročnoj pomoći, konkretnim mjerama, no Končar nam nije ponudio nikakva rješenja. Ako je pravi strateški partner onda bi nam trebao sada pomoći, što će nam pomoć kada društvo bude otišlo u stečaj,” poručio je Šverko.


Nakon što su članovi Štrajkaškog odbora napustili sastanak, započeo je drugi sastanak sa sindikatima riječkog 3. maja.


Radnici Uljanika su od ponedjeljka ponovno u štrajku. Nisu izašli na ulice već su štrajkali u krugu brodogradilišta.