Stariji od 55 godina

Tjedan obiteljskih poduzeća u STEP RI: Radionica ‘Priprema-pozor-prijenos’ za poduzetnike

Ingrid Šestan Kučić

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL



RIJEKA – »Priprema-pozor-prijenos« naziv je radionice za poduzetnike koja će se u petak, 8. studenog, održati u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Radionica će se održati u okviru Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, koji se obilježava i u Osijeku, Varaždinu, Čakovcu, Vukovaru, Zagrebu i Splitu.


Radionica je namijenjena vlasnicima obiteljskih poduzeća starijim od 55 godina, nasljednicima, menadžerima i djelatnicima malih i srednjih obiteljskih poduzeća. U Hrvatskoj postoji više od 16.500 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina i zapošljavaju gotovo 180 tisuća djelatnika, a opstanak njihovih tvrtki na tržištu ovisi o uspješno provedenom prijenosu poslovanja.


Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća/obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredviđenih okolnosti, te osvijestiti važnost ovog kompleksnog procesa koji ima izravan utjecaj na vlasnika, poduzeće, zaposlenike, ali i širu zajednicu.




Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, uz prethodnu prijavu putem obrasca na web stranici STEP-a. Radionicu organiziraju STEP RI i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), uz partnerstvo Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalni ured Rijeka i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.