Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Agrokor

Tisak povećava plaće za gotovo 90 posto zaposlenih, svakom radniku 416 kuna više mjesečno

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2019. u 16:13 2019-02-11T16:13:44+01:00

»Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine«, navodi se u priopćenju izvanredne uprave Agrokora

ZAGREB Tisak je povećao plaće za gotovo 90 posto svojih zaposlenika, i to u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje će stupiti na snagu od veljače, objavljeno je u ponedjeljak iz Agrokora.

»Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine«, navodi se u priopćenju izvanredne uprave Agrokora.

Povećanje plaće u najvećem maloprodajnom lancu kioska »izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionalizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge«.

Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1.500 kuna, svi zaposlenici Tiska će u ovoj godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća, ističe se u priopćenju.

U planu su, kako se navodi, i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike, a kojima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će, uz plaću, ostvariti i sva prava zajamčena u kolektivnom ugovoru.

»Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad«, izjavio je u priopćenju predsjednik uprave Tiska Danko Duhović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu