Krizni sastanak

Talijani preuzimaju “3. maj”? Šef Uljanika otkrio kada će biti poznata odluka o sudbini riječkog škvera

Orjana Antešić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Gianni Rossanda je najavio da će do konca ovog mjeseca stići novac i materijal u Treći maj kako bi se nastavila proizvodnja. 



Predsjednik uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda potvrdio je danas u Rijeci kako bi odgovor talijanskog Fincantierija oko preuzzimanja riječkog “3. maja” trebao stići za 10-ak dana, odnosno do kraja idućeg tjedna.


Rossanda je to rekao nakon sastanka s predstavnicima sindikata u riječkom škveru.


Ukoliko talijanski odgovor bude pozitivan samo vlasničko preuzimanje u formalnom smislu dogodilo bi se kroz nekoliko mjeseci. Spominje se listopad kao mogući mjesec u kojem bi se preuzimanje formaliziralo.




Osim toga, Rossanda je najavio da će do konca ovog mjeseca stići novac i materijal u Treći maj kako bi se nastavila proizvodnja. 


I Rossanda i predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo odražanim sastankom ocijenivši ga konstruktivnim. 


Sindikat metalaca Hrvatske će za odluku o eventualnim daljnjim akcijama sačekati konac svibnja do kada, sada je jasno, treba stiči odgovor od Fincantierija. 


Ukoliko Talijana odustanu u ovoj završnoj fazi pregovora, teško će se otvoriti opcija novog vlasniika. U ovom trenutku nema drugih zainteresiranih tako da bi tada Treći maj ostao i nadalje u braku s Uljanikom.