Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Odluka stečajnog suca

STEČAJ JE I FORMALNO OTVOREN: Stečajni upravitelj pulskog Uljanika ipak će biti istaknuti SDP-ovac

snimio Antonio Bronić / REUTERS
snimio Antonio Bronić / REUTERS
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2019. u 16:07 2019-05-16T16:07:48+02:00

Sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka...

Stečajni sudac u slučaju Uljanik brodogradilišta i formalno je otvorio stečaj nad pulskim škverom. Zanimljivo je da će stečaj nad pulskim brodogradilištem ipak provesti Riječanin, k tome još i istaknuti SDP-ovac - Loris Rak.

Očito, sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka, a i troškovi bi, upozorio je, bili manji.

Loris Rak nam je potvrdio svoje imenovanje, a odluku suca nije želio komentirati. Još je jednom ponovio da u tome što će ipak on voditi stečaj pulskog brodogradilišta ne vidi nikakve političke konotacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.