Zaštita ulaganja

Rusi preko Beograda pokušavaju blokirati kredit, u Agrokoru tvrde da novac nije ugrožen

P. N.

Ante Ramljak, Foto: REUTERS

Ante Ramljak, Foto: REUTERS

Kako tvrdi beogradska politika, Ante Ramljak ima zabranu "otuđenja i opterećenja ovih kompanija" 



Ruska Sberbanka je Privrednom sudu u Beogradu i Privrednom sudu u Zrenjaninu podnijela zahtjev za zabranu raspolaganja imovinom “Frikoma” i “Dijamanta”, javljaju srbijanski mediji pozivajući se na Politiku.


Kako tvrdi beogradski list, to znači da Ante Ramljak ima zabranu “otuđenja i opterećenja ovih kompanija” odnosno Rusi su na ovaj način spriječili da se prilikom dizanja novog kredita ove dvije tvrtka stave u zalog. 


“Ramljak ne samo da neće moći, bez srpske države i ruske banke, da založi ove dve kompanije kao kolateral za krovni kredit “Agrokora”, već neće moći samostalno ni da odlučuje o njihovoj prodaji”, navodi beogradski list. 




Politika također doznaje kako je sud u Beogradu prihvatio ovu mjeru. 


Događanja u Srbiji neće ugroziti podizanje kredita od 400 milijuna eura jer kako kažu naši sugovornici ionako se razgovaralo samo o kolateralima u Hrvatskoj.


Kreditori, tvrde naši sugovornici ostaju kod svog stava da će Agrokoru odobriti nova likvinda sredstva, a da se pridružve tom aranžmanu i dalje su pozvane sve financijske institucije koje su dosad kreditirale Agrokor pa je tako dobrodošla i Sberbanka.