Pojačanje u floti

Posada Jadrolinije preuzela novonabavljeni trajekt u grčkoj luci Kavali, »Faros« stiže za četiri dana

Orjana Antešić

Posada na brodu u grčkoj luci Foto JADROLINIJA

Posada na brodu u grčkoj luci Foto JADROLINIJA

Riječ je o prvom od tri polovna trajekta koje je čelništvo Jadrolinije nabavilo u inozemstvu, no za druga dva još se vode pregovori o uvjetima primopredaje



RIJEKA – Posada Jadrolinije, predvođena zapovjednikom Sandrom Rundićem, preuzela je jučer poslijepodne u grčkoj luci Kavali novonabavljeni trajekt koji je već dobio i svoje ime – »Faros« – pod kojim će ploviti u floti hrvatskog linijskog brodara.


Riječ je o prvom od tri polovna trajekta koje je čelništvo Jadrolinije nabavilo u inozemstvu, a prema riječima člana Uprave ovog nacionalnog brodara Vjekoslava Dorića, za druga dva još se vode pregovori o uvjetima primopredaje, koja bi se trebala dogoditi krajem ovog mjeseca ili početkom veljače.


»Faros« je trajekt koji je kupljen u Grčkoj, a godina izgradnje mu je 2009. Ima kapacitet prijevoza oko 160 automobila i 600 putnika.




U kvarnerski akvatorij trebao bi doploviti za četiri dana, a najprije će na vez u Kraljevicu gdje će ga pregledati tehničke službe Jadrolinije.


Obavit će se neki manji zahvati koji su potrebni, mahom na kabinama posade i u salonu, a valjat će ga obojiti i u prepoznatljive boje Jadrolinije za što će biti raspisan javni natječaj.