MASTERCLASS U LOŠINJU

PREDSTAVILI SE ILOČKI PODRUMI Iločka arhivska vina oduševila

Tihana Tomičić

snimila Tihana Tomičić

snimila Tihana Tomičić

Iločki podrumi u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina, a naročito su oduševila arhivska vina, od kojih su neka ponuđena bila starija i od 35 godina.



MALI LOŠINJ – Već četvrtu godinu zaredom hotelski brend Lošinj Hotels & Villas organizira enološke masterclassove u Boutique Hotelu Alhambra na kojima se premijerno predstavljaju renomirane hrvatske i svjetske vinske etikete. Najčešće, poseban je naglasak stavljen na etikete koje nisu prisutne na širokom tržištu, a ovoga puta su predstavljena visokokvalitetna vina Iločkih podruma.


Najstariji i jedan od najnagrađivanijih vinskih podruma Hrvatske, Iločki podrumi, simbol su očuvanja hrvatske vinske tradicije koja na vinogradarskim položajima hrvatskog Podunavlja datira više od dva tisućljeća. Posebnost terroira, sortimenta i tehnologije čine ga glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije srijemskog vinogorja i hrvatskog Podunavlja. Osim kušanja ovih vrhunskih vina, svi polaznici Masterclassa imali su priliku saznati koju sortu odabrati za određenu prigodu i s kojim je jelima idealno spojiti.


Iločki podrumi u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina, a naročito su oduševila arhivska vina, od kojih su neka ponuđena bila starija i od 35 godina, te graševina velika berba iz 2011. godine. Ništa manje zanimljivi nisu ni traminci Iločkih podruma, posebno onaj predstavljeni iz ledene berbe 2007. godine. Također, predstavljen je i traminac iz berbe prosušenih bobica iz 2011. godine, a radi se redom o međunarodno nagrađivanim vinima.




Iločki podrumi bore se, kao »stari« i veliki proizvođač, s nizom novih manjih etiketa na tržištu, a zapravo osim te masovne proizvodnje graševina kao najtipičnijeg hrvatskog kontinentalnog vina, proizvode i nude i niz vrhunskih etiketa, koje tek predstavljaju širem tržištu, mijenjanjući svoj imidž tzv. velike proizvodnje. Od 2003. godine, otkako je tvrtka privatizirana i u vlasništvu je obitelji Mihaljević, u nju je uloženo preko 20 milijuna eura.


Nakon Iločkih podruma, drugi Masterclass održat će se u lipnju, kada će Château Lafite Rothschild, jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih svjetskih vinarija, predstaviti svoj Champagne Rothschild.