Došao je i taj dan

Na sudu je upravo otvoren predstečaj “3. maja”: Vodit će ga stečajni upravitelj riječke Transadrije

Orjana Antešić

Sutkinja ovim rješenjem ujedno je zakazala i prvo ročište za 6. veljače, kada će se pozvati direktora "3. maj", odnosno ovlaštenu osnovu za zastupanje da se izjasni o Fininom prijedlogu o otvaranju stečaja



Sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin upravo je donijela rješenje o otvaranju predstečajnog postupka za “3 maj”, kao što se i očekivalo. Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Zdravko Čupković iz Rijeke, koji je široj javnosti poznat po vođenju stečaja riječke Transadrije.


Sutkinja ovim rješenjem ujedno je zakazala i prvo ročište za 6. veljače, kada će se pozvati direktora “3. maj”, odnosno ovlaštenu osnovu za zastupanje da se izjasni o Fininom prijedlogu o otvaranju stečaja.


Za očekivati je da će Zdravko Čupković kao privremeni stečajni upravitelj već u ponedjeljak stići u “3. maj”, jer pred njim je pozamašan posao, da utvrdi jesu li ispunjeni svi uvjeti za pokretanje stečaja, kao i je li u tom slučaju imovina kojom raspolaže škver dovoljna za pokriće troškova u slučaju najcrnjeg scenarija.




O tome bi riječkom Trgovačkom sudu Čupković trebao dostaviti pismeno izvješće u roku od 15 dana.