Jadranski naftovod

NOVI POSLOVI: Janaf ugovorio nove poslove u vrijednosti 500 milijuna kuna

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

Potpisan je i dvogodišnji Ugovor o transportu i skladištenju nafte s MOL Grupom za 2018. i 2019. godinu, navode iz Janfa, ističući kako su tim poslovima obuhvaćeni skladišni kapaciteti Terminala Sisak te novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su rezultat investicijskih aktivnosti Janafa u posljednje dvije godine.



ZAGREB – Jadranski naftovod (Janaf) priopćio je da su njegovi novi ugovori sa srbijanskim NIS-om i mađarskom MOL grupom vrijedni 500 milijuna kuna.


»Početkom nove poslovne 2018. godine Janaf je nastavio sa svojim intenzivnim poslovnim aktivnostima na međunarodnom tržištu te je ugovorio nove poslove s inozemnim poslovnim partnerima – NIS-om ad, koji je u vlasništvu Gazpromnefta, i MOL Grupom«, navodi se u priopćenju.


Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević potpisao je s NIS-om – Gazpromneft Ugovor o poslovnoj suradnji za transport nafte u 2018. godini.




Također, potpisan je i dvogodišnji Ugovor o transportu i skladištenju nafte s MOL Grupom za 2018. i 2019. godinu, navode iz Janfa, ističući kako su tim poslovima obuhvaćeni skladišni kapaciteti Terminala Sisak te novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su rezultat investicijskih aktivnosti Janafa u posljednje dvije godine.


Iz Janafa su o tim ugovorima ranije izvijestili putem Zagrebačke burze, ali bez navođenja vrijednosti ugovora, dok u priopćenju navode kako je vrijednost tih novih poslova 500 milijuna kuna.


»Novougovoreni poslovi u vrijednosti pola milijarde kuna rezultirat će nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata koje Janaf ostvaruje posljednjih godina te daljnjim jačanjem njegove poslovne pozicije i u 2018. godini, kao jednog od najznačajnijih hrvatskih poslovnih subjekata i strateškog čimbenika na energetskoj karti Europe«, zaključuje se u priopćenju.