Petogodišnji mandat

NO brodogradilišta: Maksimilian Percan novi direktor “3. maja”

Orjana Antešić

NL arhiva

NL arhiva

Percan u Rijeku dolazi s pozicije projekt menadžera u Uljaniku, a kako doznajemo proizvodni procesi u riječkom brodogradilištu nisu mu nepoznati s obzirom na to da je unazad nekoliko  godina, otkad je »3. maj« postao dio Uljanik grupe, vodio gradnju dva Jadrolinijina trajekta i broda za prijevoz rasutog tereta, što su bile prve intergracijske novogradnje koje su građene u Puli i Rijeci



RIJEKA  Puljanin Maksimilian Percan novi je direktor »3. maja«. Njega je jučer imenovao Nadzorni odbor riječkog brodogradilišta, a novu dužnost preuzet će s prvim danom iduće godine, na mandat od pet godina. 


Percan u Rijeku dolazi s pozicije projekt menadžera u Uljaniku, a kako doznajemo proizvodni procesi u riječkom brodogradilištu nisu mu nepoznati s obzirom na to da je unazad nekoliko  godina, otkad je »3. maj« postao dio Uljanik grupe, vodio gradnju dva Jadrolinijina trajekta i broda za prijevoz rasutog tereta, što su bile prve intergracijske novogradnje koje su građene u Puli i Rijeci.


Domagoj Klarić, kako doznajemo od radničkog predstavnika u NO-u »3. maja« Juraja Šoljića,na jučerašnjoj sjednici je ponovio da su motivi njegovog povlačenja privatne prirode, te je dogovoren sporazumni raskid ugovora. 




Četrdesettrogodišnji Maksimilian Percan završio je Pomorski fakultet u Rijeci, smjer brodostrojarstvo, a u pulskom brodogradilištu zaposlen je od 1999.