Opasne tvari u moru

Najveći “kontejneraš” na svijetu izgubio više od 270 kontejnera u nevremenu na Sjevernom moru!

P. N.

Nizozemske vlasti  potvrdile su da su u njihovim vodama, nedaleko otoka Terschelling i Vlieland, završila tri kontejnera s opasnim, toksičnim tvarima koje mogu izazvati i veliko zagađenje mora.



RIJEKA Jedan od najvećih brodova za prijevoz kontejnera na svijetu, MB Zoe, nije uspio bez posljedica proći kroz nevrijeme na Sjevernom moru. Brod u vlasništvu tvrtke Mediterranean Shipping Company, dugačak čak 395 metara, koji plovi pod Panamskom zastavom, zahvatilo je nevrijeme na putu iz Portugala prema Bremerhavenu u Njemačkoj u kojem je s brodske palube u more skliznulo više od 270 kontejnera. Dio je završio u nizozemskim, a dio u njemačkim vodama nedaleko otoka Borkuma. Dio kontejnera u svojoj utrobi je imao elektroničku robu, dijelova za automobile, namještaj, igrače i robu.



Nizozemske vlasti  potvrdile su da su u njihovim vodama,  nedaleko otoka Terschelling i Vlieland, završila tri  kontejnera s opasnim, toksičnim tvarima koje mogu izazvati i veliko zagađenje mora. Dobra vijest je da su  kontejneri locirani.