Sajam luksuza

MONACO YACHT SHOW Prestižna nagrada za superjahtu godine otišla je u hrvatske ruke!

Ivan Volarić

DAR (Oceanico) dobio je nagradu za jahtu godine

DAR (Oceanico) dobio je nagradu za jahtu godine

Jahtom godine proglašen je brod DAR (Oceanico). Luksuzna jahta dugačka čak 90 metara dobila je nagradu i za revolucionaran vanjski dizajn, a zanimljivo je da su priznanje u ime vlasnika primili kapetan broda Zadranin Klaudio Marcelić, te dizajner Luiz deBasto.



RIJEKA Nakon Southamptona nautička elita spustila se na Mediteran – u Monte Carlo. Od 26. do 29. rujna u Monte Carlu se održava yacht show, nautički sajam luksuznih brodova i svega što ide uz to. Okupila se flota od čak 120 superjahti, ukupne vrijednosti preko tri miljarde eura (najskuplji primjerak vrijedi oko 90 milijuna eura), čak trećinu brodova čine novi model, neki su dosegnuli dužinu od gotovo sto metara! Pored luksuznih brodova izloženo je i mnoštvo luksuznih automobila, motocikala, helikoptera, te mnoštvo novih luksuznih dodataka za vlasnike skupocjenih brodova – tkz. “morskih igračaka”.



Dodjeljeno je i nekoliko nagrada sudionicima sajma na velikoj gala večeri održanoj u Le Meridien Beach Plaza Hotelu koja je okupila 400 uzvanika. Jahtom godine proglašen je brod DAR (Oceanico). Luksuzna jahta dugačka čak 90 metara dobila je nagradu i za revolucionaran vanjski dizajn, a zanimljivo je da su priznanje u ime vlasnika primili kapetan broda Zadranin Klaudio Marcelić, te dizajner Luiz deBasto. Nagrada za jahtu godine je tako otišla u hrvatske ruke!