Udičarenje Barbat

Ante Španjol i Marko Ribarić digli najbogatiji ulov

Hrvoje Hodak



BARBAT – Za razliku od lani, kada je zbog loših vremenskih uvjeta moralo biti odgođeno, održavanje ovogodišnjeg jubilarnog 30. Udičarenja Barbat 2019, koje tradicionalno organizira ŠRK Dolin iz Barbata, nije spriječilo niti nešto jače jugo, niti oblačno nebo koje je prijetilo kišom. Sudjelovalo je čak 30 dvočlanih ekipa. Ribarilo se iz brodice, i to isključivo na ruku, a svaki je natjecatelj mogao loviti s dvije tunje s po tri udice.


Službeno vaganje pokazalo je da su loše vremenske prilike ipak onemogućile bogatiji ulov, međutim i cca 29 kg ukupno ulovljene ribe bilo je sasvim dovoljno da se obogati večera za sve sudionike.


S ulovom teškim 4.890 grama, ovogodišnji pobjednici su Ante Španjol i Marko Ribarić, drugo mjesto s ulovom teškim 2.630 grama osvojili su Andreas Grce i Sebastijan Travaš, a treći su bili i Damir Debelić i Ivan Gabrijel Ključarić s ulovom od 2.370 grama. Najveću ribu, baraja teškog 326 grama, ulovio je Lovro Ćuća-Žentil. Redoviti sudionici Udičarenja su Čeh Jeromir Svoboda i Nijemac Max Leipfinger, koji tom događanju daju međunarodni karakter.