Pregovori u tijeku

Mesna industrija braća Pivac iskazala namjeru za preuzimanjem dionica Kraša

Hina

Foto. D. LOVROVIĆ

Foto. D. LOVROVIĆ



Mesna industrija braća Pivac iskazala je u ponedjeljak namjeru objave ponude za preuzimanje dionica Kraša, a trenutno je u pregovorima o zajedničkom djelovanju s tvrtkom Kraš ESOP, objavili su iz Pivca u ponedjeljak.


Pivac je započeo pregovore s Kraš ESOP-om s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog preuzimanja dionica Kraša. »S obzirom na postupak odnošenja odluka unutar Kraš ESOP-a, koji nalaže pribavljanje internih suglasnosti za uspostavljanje odnosa zajedničkog djelovanja, očekujemo konačnu odluku u idućih 15 dana«, navodi se u priopćenju iz Pivca.Napominje se i da u slučaju da odnos zajedničkog djelovanja iz bilo kojeg razloga otpadne, Pivac i dalje namjerava samostalno objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša.Mesna industrija Braća Pivac trenutno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu, sa 460.522 dionice ili 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 276.441 dionicu ili 18,45 posto udjela.Zajedno, Pivac i Kraš ESOP drže 736.963 dionica Kraša ili udjel od 49,18 posto.

»Ususret završetku iznimno značajnog, opsežnog i uspješnog investicijskog ciklusa u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec, poduzećima u sastavu Grupe Pivac, stekli su se uvjeti za nastavak ulaganja u domaću prehrambenu proizvodnju i Kraš kao najveću konditorsku industriju na ovom području«, ističu iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.


Navode kako su Kraš oduvijek smatrali jednom od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj, a diverzifikaciju poslovanja ključnom za poslovni uspjeh čitave Grupe Pivac.




Sukladno tomu, nakon višegodišnjeg stjecanja Kraševih dionica na slobodnom tržištu i sudjelovanja u njegovoj dokapitalizaciji nastavljamo iskazivati svoj interes za daljnjim razvojem tog poduzeća kao uspješne kompanije, ističu.


Velika im je želja, kako navode, u tomu zajednički djelovati s radnicima dioničarima i na taj način dodatno unaprijediti već iznimno uspješan model radničkog dioničarstva u Krašu.»Naši su daljnji planovi usmjereni na optimizaciju i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa u Krašu te dodatno jačanje tog poduzeća na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom tržištu«, poručili su iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Inače, uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice su Grupe Pivac i PPK karlovačka mesna industrija te čakovečka Mesna industrija Vajda.


U 2018. godini prihod na razini Grupe iznosio je 2,6 milijardi kuna, a dobit prije oporezivanja 78,7 milijuna kuna.