Plaće rasle 6 posto

Konzumovim radnicima uz plaću neoporezivi dodatak od 350 kuna

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Taj je trgovački lanac u sastavu Agrokora zadnjih godinu dana zaposlio više od 1.300 novih radnika, najviše u maloprodaji i logistici



ZAGREB Konzum svojim radnicima od 1. siječnja ove godine isplaćuje neoporezivi dodatak uz mjesečnu plaću od 350 kuna, izvijestio je u četvrtak taj trgovački lanac, dodavši da su od početka 2018. do do danas plaće zaposlenika tako uvećane za ukupno 6 posto.


»Konzum je uz podršku Sindikata trgovine Hrvatske od 1. siječnja ove godine povećao primanja svojim zaposlenicima u neto iznosu od 350 kuna. Povećanje primanja odnosi se na zaposlenike kojima se plaća obračunava temeljem koeficijenta, a isplaćivat će se trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu koji je u cijelosti neoporeziv, počevši od plaće za siječanj«, kaže se u Konzumovu priopćenju.


Povećanje primanja je, kako se navodi, nastavak kontinuirane Konzumove politike unapređenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti te se podsjeća da su, zbog uspješnih poslovnih rezultata, od početka 2018. godine do danas plaće povećane za ukupno šest posto. Uz povećanje isplaćenog iznosa božićnice na iznos od 1.500 kuna po zaposleniku, tijekom 2018. osigurane su i brojne druge pogodnosti poput uskrsnica, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja, kažu u Konzumu.




Taj je trgovački lanac u sastavu Agrokora zadnjih godinu dana zaposlio više od 1.300 novih radnika, najviše u maloprodaji i logistici, kaže se u priopćenju i napominje kako nudi prilagodljivo radno vrijeme, pogodnost koja je osobito zanimljiva roditeljima, studentima, a od sada i umirovljenicima za koje je otvoren za zapošljavanje na pola radnog vremena, sukladno novim zakonskim odredbama.


»Drago mi je što i ovu godinu započinjemo dobrim vijestima za naše zaposlenike. Njihovo zadovoljstvo visoko je na listi naših prioriteta, a ovim potezom želimo im još jednom pokazati koliko cijenimo njihov svakodnevni rad i trud kojim doprinose stabilnom poslovanju i ostvarenju dobrih poslovnih rezultata«, izjavio je predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić.