Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Za učenike i mentore

Još samo tri dana do završetka prijava na natječaj HUP-a "Poduzetnici budućnosti"

Logo natječaja
Logo natječaja
Autor:
Objavljeno: 25. travanj 2019. u 15:54 2019-04-25T15:54:43+02:00

ZAGREB Još su samo tri dana ostala do završetka prijava na natječaj HUP-a namijenjen učenicima srednjih škola i njihovim mentorima „Poduzetnici budućnosti“. Ukupan fond natječaja je 250.000 kuna, a pobjedit će najinovativniji poduzetnički projekti i ideje. HUP nagrađuje ukupno 25 projekata srednjih škola - pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

„Za razvoj našega društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Važno je da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači – poslodavci koji će zapošljavati, a ne samo zaposlenici u kompanijama. Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njene realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu doprinijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje.“ – istaknula je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Prošlogodišnji natječaj „Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima,a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

Natječaj je otvoren od 4. ožujka do 29. travnja. Sve informacije i detalje o tome kako se prijaviti pronađite na www.hup.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu