Sutra potvrda

Je li Emil Bulić novi čelni čovjek Uljanika? U tvrtku je došao prije pola godine iz TDR-a

Hina

Foto Milivoj Mijošek

Foto Milivoj Mijošek

Bulić, diplomirani ekonomist, u Uljanik je došao iz tvrtke TDR, s pozicije prvog čovjeka korporativnih financija Adria clustera – British American Tobaccoa. Bulić je bio ključni čovjek za kontroling Tvornice duhana Rovinj. Ostali članovi Uprave su navodno direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović



Uljanik grupa od četvrtka ima novu tročlanu upravu, a njihova imena Nadzorni odbor će, po dogovoru, objaviti tek u petak, potvrdio je privremeni predsjednik Nadzornog odbora Uljanik Samir Hadžić.


Nadzorni odbor će o promjenama u vodstvu Uljanik grupe te o imenima novih članova Uprave izaći u javnost tek u petak, kako bi se novoizabranim članovima »pružio mir uoči preuzimanja nove dužnosti«, objasnio je Hadžić za Hinu. 


Neslužbeno se doznaje kako se radi o ljudima iz kruga pulskog brodogradilišta, odnosno o Uljanikovim stručnjacima s područja financija koji su do sada bili na čelnim pozicijama Uljanikovih društava.




»Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora«, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.


N1 neslužbeno doznaje kako će predsjednik Uprave biti Emil Bulić, dosadašnji direktor financija i računovodstva, koji je ove godine u Uljanik došao iz TDR-a. 


Navodno ga se dugo ‘lomilo’, da bi na kraju on ipak pristao”, javio je N1.


Emil Bulić prešao je u svibnju ove godine, iz TDR-a u Uljanik grupu na mjesto direktora financija i računovodstva. Bulić, diplomirani ekonomist, u Uljanik je došao iz tvrtke TDR, s pozicije prvog čovjeka korporativnih financija Adria clustera – British American Tobaccoa. Bulić je bio ključni čovjek za kontroling Tvornice duhana Rovinj još u vrijeme dok je ta tvrtka poslovala u sastavu Adris grupe, te je važne pozicije zadržao i nakon prodaje tvrtke iz Kanfanara BAT-u.


Novu Upravu Uljanik Grupe, imenovanu u srijedu kasno navečer, čine direktor Uljanikovih financija i računovodstva Emil Bulić, direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović, funkciju predsjednika Uprave obnašat će Emil Bulić, neslužbeno su u četvrtak objavili pojedini mediji, javlja Hina.