Traže mlade talente

Ina i Erste banka pozivaju pripravnike i studente: Evo što nude i kako se prijaviti

Hina

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ove godine Ina prima kandidate iz različitih područja naftnog inženjerstva, geologije, kemijskog inženjerstva, ekonomije, elektrotehnike/informatike, strojarstva i građevine, priopćeno je iz te kompanije



ZAGREB Otvorene su prijave za jubilarni, deseti po redu natječaj Growww u sklopu kojeg Ina zapošljava mlade talente na jednogodišnji staž i daje im priliku da svoju karijeru započnu u toj kompaniji, a priliku studentima otvara i Erste banka u sklopu programa Generalna proba i IT Lab.


Ove godine Ina prima kandidate iz različitih područja naftnog inženjerstva, geologije, kemijskog inženjerstva, ekonomije, elektrotehnike/informatike, strojarstva i građevine, priopćeno je iz te kompanije.


Zainteresirani kandidati koji odgovaraju traženim stručnim profilima te imaju do jednu godinu radnog iskustva, Ina poziva da se putem službene stranice prijave na natječaj do 28. travnja ove godine.




Tijekom jednogodišnjeg staža pred pripravnike se postavljaju poslovni ciljevi, a svakomu se dodjeljuje iskusni stručnjak – mentor uz čije vodstvo rješavaju poslovne zadatke.


Kroz program poslovne edukacije pripravnici stječu nova znanja i vještine s ciljem upoznavanja svih djelatnosti kompanije i širokog spektra poslovnih događanja, kao i Ininih rafinerijskih postrojenja i naftno – plinskih pogona.


Direktorica ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov ističe kako je Ina u proteklih 10 godina zaposlila gotovo 650 diplomanata, kao i da 90 posto pripravnika koji sudjeluju u programu Groww ostanu u kompaniji.


Erste banka otvorila prijave za plaćenu studentsku praksu


Erste banka je objavila da želi privući uspješne studente te je otvorila prijave za plaćenu studentsku stručnu praksu u sklopu programa »Generalna proba» i »IT Lab«.


Za »Generalnu probu« mogu se prijaviti studenti završnih godina ekonomskih usmjerenja, dok je »IT Lab« namijenjen studentima tehničkih usmjerenja.


Radi se o programima u trajanju od tri mjeseca koje Erste banka provodi četvrtu godinu zaredom, a osim što praktikantima omogućuje stjecanje nužnog radnog iskustva, daje im i mogućnost nastavka rada u banci po završetku prakse, odnosno fakulteta. 


Svi zainteresirani do 19. travnja 2019. godine mogu poslati životopis preko web stranice Erste banke.


Kroz program »IT Lab» polaznici imaju priliku savladati praktična znanja i vještine u jednom od najvećih bankarskih IT sustava u regiji i to u segmentu Change the Bank, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo Erste banke, a bit će im omogućen i rad sa stručnjacima te pohađanje programa edukacija i radionica. Ta će se praksa održavati u ljetnim mjesecima u Zagrebu, Bjelovaru i Rijeci, a za taj će program prakse biti odabrano 28 kandidata.


Program stručne prakse »Generalna proba« također će trajati kroz tri ljetna mjeseca za osam polaznika, a održavat će se u Zagrebu. Ta praksa uključuje kontinuiran rad s mentorom te radionice ‘mekih’ vještina kako bi studenti ekonomskih usmjerenja kroz rad u različitim organizacijskim jedinicama Erste banke dodatno razvijali stečena znanja.